Vebjørn Bleka Sønsteby representerer Norge. Foto: Stihl Timbersports
Vebjørn Bleka Sønsteby representerer Norge. Foto: Stihl Timbersports

Nå blir også mesterskapet i tømmersport digitalt

Stihl arrangerer det første Virtual European Championship 2020 i Timbersports i slutten av måneden. Konkurransen skal erstatte det individuelle mesterskapet som tidligere var avlyste.

Publisert

Fjorten av de beste utøverne i Europa skal konkurrere mot hverandre, men fra ulike steder.

Ti av dem har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser i løpet av året, mens fire er fjorårets nasjonale mestere fordi det ikke har vært mulig å arrangere offisielle nasjonale konkurranser på grunn av korona. Dette gjelder Norge, Storbritannia, Ungarn og Romania. Vebjørn Sønsteby skal derfor representere Norge også i år.

Konkurransen blir sendt søndag 27. desember, men da har utøverne for lengst gjort sin del av jobben. De utførte nemlig de seks konkurransegrenene på sine hjemsteder i begynnelsen av desember. Dette skjedde under oppsyn av offisielle representanter for Stihl Timbersports.

– Jeg har fokusert en del på teknikk og utstyr denne sesongen, og det skal bli spennende å se resultatet av det. En spesiell sesong avsluttes på en spesiell måte – å se konkurransen avgjøres hjemme fra sofaen i romjula, sier Vebjørn Sønsteby.

Selv om utøverne for lengst er ferdig med øvelsene, vet de ikke hvem som til slutt står igjen som vinner. Det blir avslørt når konkurransen sendes på Facebook og YouTube kl 14:30

Powered by Labrador CMS