Vebjørn Sønsteby brukte 24 sekunder på å dele en stokk på 30 cm i to. Foto: Stihl
Vebjørn Sønsteby brukte 24 sekunder på å dele en stokk på 30 cm i to. Foto: Stihl

Hogg godt fra seg

Ole Harald Kveseth fra Grue tok bronse under nordisk mesterskap i Timbersport, mens Vebjørn Sønsteby fra Ringsaker (bildet) satte to rekorder.

Publisert

Det var knyttet store forhåpninger til Vebjørn Sønsteby i den individuelle konkurransen, men problemer i den første øvelsen, springboard, gjorde at han ble hengende etter fra start. Han le til slutt nummer fem. Dermed var det Ole Harald Kveseth som forsvarte de norske farger med en tredjeplass etter svenskene Hans-Ove Hansson og Calle Svadling.

Norsk og nordisk rekord

Som plaster på såret klarte imidlertid Sønsteby å sette ny nordisk rekord i øvelsen stock saw, der gjelder det å kutte to skiver av en 40 centimeter tjukk tømmerstokk på kortest mulig tid ved hjelp av en helt standard motorsag. Dette gjorde Sønsteby unna på 10,63 sekunder - noe som altså var den raskeste tida registrert i Norden noen gang. Han satte også ny norsk rekord i øvelsen standing block chop, hvor deltagerne deler en 30 centimeter tjukk stokk ved hjelp av øks. Dette greide han på imponerende 24,2 sekunder.

Muligheter for revansj i VM

Nordisk mesterskap i STIHL Timbersports har blitt gjennomført i forbindelse med Jakt- og fiskedagene på Elverum sist helg. Håpet om internasjonale titler er imidlertid ikke ute for Sønsteby og den andre Ringsaker-mannen på laget, Ole Magnus Syljuberget. I november er de en del av laget som skal representere Norge i VM i Stuttgart. Ettersom Kveseth ble beste nordmann blir han mannen som skal forsvare landets ære under den individuelle delen av VM. De tre har også med seg Jon Arne Borg Engø fra Åsnes på laget.

I tillegg til disse fire deltok også Ole Sundsdal fra Åmli i Aust-Agder i konkurransen på Elverum. Han fikk, med sine 20 poeng, med seg en trettendeplass av de femten deltakerne.

Du kan se presentasjon av landslaget, hvor Bedre Gardsdrift er sponsor, i videoen til høyre.

Powered by Labrador CMS