Tok sagen i egne hender

Det norske landslaget i Timbersport beit godt fra seg i under helgas VM i Stuttgart. Sjøl om laget ikke vant, ble det både personlige og nordiske rekorder.

Publisert

STIHL TIMBERSPORTS® World Championship ble arrangert for 12. gang og var en positiv opplevelse for et offensivt norsk lag.

– Det var et kjempebra mesterskap for Norge Vi knuste både vår egen og den nordiske rekorden med 12 sekunder, sier Vebjørn Bleka Sønsteby, fra Brøttum.

Kom til åttendelsfinalen

Den nye nordiske rekorden fikk riktignok ikke stå lenge. Det svenske landslaget slo til med ny nordisk rekordtid senere samme kveld. Likevel er nordmennene storfornøyde.

– Vi har tatt store steg de siste årene. Vi nådde åttendelsfinalen, satt rekordtider og fikk vist at vi nærmer oss nivået til stornasjonene, sier Sønsteby.

Gutta fra Down under vant

Det var Australia som ble verdensmestere, etter å ha satt verdensrekorder i både semifinalen og finalen. Den nye norske rekorden i lagkonkurransen lyder 1:05.68, senket med ca. 18 sekunder fra 1,23,20.

Lover godt for VM på Lillehammer

Også i de individuelle øvelsene hevdet Norge seg, sjøl om det ikke ble finaleplass for Norge. Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum satt ny nordisk rekord i økseøvelsene Standing Block Chop og ny norsk rekord i Underhand Chop. Det lover godt foran et VM på hjemmebane i 2017.

Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum i aksjon med øksa. Foto: Stihl
Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum i aksjon med øksa. Foto: Stihl

– Et par av øvelsene satt skikkelig i år, og det er jeg godt fornøyd med. Neste år er det VM på Lillehammer 3. – 4. november i Håkons Hall og da skal vi være enda sterkere, sier Sønsteby.

Fire staute nordmenn deltok

Mesterskapet gikk over tre dager og omlag 100 utøvere fra 22 nasjoner deltok. 5500 publikummere heiet fram tømmermennene.

Det norske laget bestod av: Ole Magnus Syljuberget fra Mesnali, Ole Ivar Lierhagen fra Brumunddal, Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum og Jon Arne Borg Engø fra Åsnes.

STIHL TIMBERSPORTS®

Den første offisielle konkurransen i timbersports ble arrangert i Tasmania helt tilbake i 1891. I den moderne utgaven av STIHL TIMBERSPORTS® konkurreres det i seks øvelser og utøverne må håndtere øks, motorsag og en to meter lang håndsag. På godt norsk kan STIHL TIMBERSPORTS® oversettes til VM i tømmersport.

Øvelsene med øks heter Springboard, Standing Block Chop og Underhand Chop, mens øvelsene med sag og motorsag heter; Stock Saw, Single Buck og Hot Saw. Grenene har fokus på en kombinasjon av ferdighet og styrke der utstyret kan veie opp til 30 kilo og ha en kraft på 80 Hk.

Powered by Labrador CMS