gjødseloppsamlingsrobot
Med økt kjørekapasitet og trådløs ladding gjør gjødseloppsamlingsrobot Lely Discovery Collector C2 flere passeringer ennforgjengeren.

Sju offisielle nyheter innen gjødsel

Agroteknikk byr på sju nyheter innen gjødselhåndtering og kunstgjødsel.

Publisert

De fleste av de offisielle nyhetene innen gjødsling som du får se på Agroteknikk, dreier seg om håndtering av husdyrgjødsel, men vi finner også en nyhet for kunstgjødsel.

Halv meter høy gjødseloppsamler

oppsamlerobot for gjødsel

Enro lanser denne høsten en oppsamlerobot for gjødsel. 

Den er bare 52 cm høy, men har en tank på 300 liter. Modellen VC bruker spyling til å fjerne tørr møkk, og roboten spyler også tanken når den tømmer seg. Roboten er svært stillegående og lett å montere.

GK Røe, stand D03-25

 

Samler mer gjødsel

gjødseloppsamlingsrobot
Lely Discovery Collector C2

Med økt kjørekapasitet og trådløs ladding gjør gjødseloppsamlingsrobot Lely Discovery Collector C2 flere passeringer enn C1. Det gjør at C2 støvsuger mer møkk, som sikrer et renere miljø i fjøset, som igjen fremmer kuhelsa. Oppsamlingsroboten for gjødsel er designet for tette gulv.

Fjøssystemer, stand A01-01

 

Robot suger opp gjødsla

gjødseloppsamlingsrobot
Delaval Robot Collector

Den autonome Robot Collector er DeLaval sin løsning for å suge opp gjødsel fra tette fjøsgulv. Roboten jobber døgnet rundt, er brukervennlig og det er lett å programmere ruter og kjøretid. Den dyrevennlige utformingen gjør at den ikke skader kyrne hvis de støter sammen.

DeLaval, stand B01-14

 

Slurrykat har laget nøytrale koblinger

kjønnsløse koblinger for slepeslanger

SlurryKat har laget kjønnsløse koblinger for slepeslanger i rustfritt stål. Koblingene består av to hunnkoblinger og en innvendig hylse, og de kjennetegnes av gjennomgående lik innerdiameter. Slik unngår man kavitasjon med tilhørende trykktap, og slangene kan rulles sammen fra begge ender.

KeyTech AS, stand C01-13

 

Lastearm på Reime gjødselvogn med glassfibertank

Grønn gjødselvogn med glassfibertank og lastearm
Reime gjødselvogn

Reime har utviklet en lastearm til en lettere vogn uten vakuumtank. Lastearmen er utviklet og bygd med base i Reimes velprøvde 13 500 og 15 500 liter glassfibervogner med standardpumpe. Lastekapasiteten er på 5500 l/min og rekkevidden på armen er fire meter over to meter kumkant.

Reime & co, stand E03-04

 

Mellomstor gjødselseparator

gjødselseparator

Sammen med danske Højgaard har Traktor & Landbruk utviklet en mellomstor plug and play separator med kompakte ytre mål som gjør den enkel å flytte, transportere og lagre. Separatoren har et enkelt fast overløp som fører overskuddsgjødsla tilbake til gjødsellageret.

KeyTech AS, stand C01-13

 

Rett gjødsling langs kanten

gjødselspreding

Kantsprederskjermen Amazone BorderTS er laget for ZA-TS gjødselspreder. Den gir en brå avslutning på spredebildet mot åkerkanten uten å bruke bomspreder. Du kan kjøre en til tre meter fra kanten og legge halvparten av gjødsla mot kanten, men det krever en ekstra runde rundt vendeteigen.

Eikmaskin, stand E01-04

Powered by Labrador CMS