Fendt med sidevindusvisker montert.
Til vinteren 2024 kan du bestille vindusvisker for montering på sideruten på Fendt.

Agco vinner spesial­prisen "Godt tenkt" på Agroteknikk

Nyhetsjuryen har i år valgt å tildele en egen pris, som de kaller "Godt tenkt".

Agco og Fendt får en «Godt tenkt»-pris for småsmarte løsninger som kan du kan ettermontere. De virker kanskje banale og selvsagte, men Fendt har faktisk gjort noe med det og tenkt praktisk hva en bonde trenger i hverdagen. Vi har allerede skrevet om flere av disse løsningene tidligere i sommer.

Tre lure løsninger fra Fendt

Nyhetsjuryen

Juryen har i år bestått av:

  • Jogeir Agjeld (juryleder, NRL)
  • Erik Brodshaug (Tine)
  • Bodhild Fjelltveit (Bondelaget)
  • Karl Daniel Ekker (Blæstad)
  • Dag Idar Jøssang (Norsk Landbruk)
  • Magnus Mo Opsahl (Bedre Gardsdrift)

Først ut er «Chassis organizer», som er ei plate tilpasset innfesting oppå hydraulikktanken på høyresida på 600- og 700-seriene. Plata har festeanordninger for hengerfeste og kroker, verktøykasse og vanntank, for å nevne noe. 

Ekstra festemekanisme for utendørs oppbevaring på Fendt.
Fendt tilbyr nå ekstra utendørs lagringsplass med den nye festeplata.

Løsning nummer to er ettermontering av vinduspusser for sidevindu/dør. Den skal passe de aller fleste traktorer. Den kan sitte både på rette og noe buede ruter. Settet inneholder bryterpanel, ledninger og tank for spyler.

Nummer tre er ei stålplate med en rekke forskjellige hull i. Du monterer den i hytta for å kunne bruke den til å feste alt som er av terminaler og lignende. 

To enkle grep fra Agco

Løsning nummer fire kommer fra moderselskapet Agco og er en anordning du setter på en pallegaffel for trygt og enkelt å kunne løfte av og på hjulvekter. Dette er ei ramme med ruller på som du stikker inn i smultringhullet på hjulvektene. Rullene gjør at du enkelt treffer hullene med skruene.

Også løsning nummer fem er fra Agco. Dette er et brekkjern for å få kraftoverføringsakslingen av tappen. Enkelt, men genialt.

Nyhetsjuryen for Agroteknikk 2024 mener at alle disse enkle, men nyttige, løsningene sett under ett kvalifiserer Agco og Fendt til spesialprisen "Godt tenkt".

Powered by Labrador CMS