tømmerhenger
Kesla 165 er en ny tømmerhenger med hele 16 tonn nyttelast.

10 offisielle nyheter for deg som jobber i skogen

Selv om Agroteknikk er en messe for landbruket, er ikke skognæringen glemt helt bort.

Publisert

Tømmervogn og vinsj, motorsag og vedmaskin – dette er noe av nyhetene som kan være relevant for deg som driver i skogen.

Ny vinsj fra Igland

Nøsted & har en helt ny serie med vinsjer fra Igland. Serien har fått navnet Promax, og først ut er Promax 58. Serien er myntet på proffbrukeren med et integrert hydraulikksystem med elektrohydraulisk betjening. Den har en trommel med en trekkraft på 5,8 tonn.

Nøsted &, stand D01-01

 

Proffmaskin med sagblad

vedmaskin
Krpan CSKZ 418

CSKZ 418 er en vedmaskin fra slovenske Krpan som er myntet på proffbrukeren. Vedmaskinen har sirkelsagblad i stedet for sverd, men skal likevel klare å kappe 42 centimeter. Kløyvekrafta er 18 tonn. 

Aase Landbruk, stand D01-26

 

Liten lassbærer fra Tsjekkia

illustrasjon av lassbærer
Novotný lassbærer

Novotný har en kompakt lassbærer som kan bære med seg 6000 kilo. Du velger mellom kran fra Mowi eller Moheda på inntil 6,5 m. Bæreren er kun 1,86 m bred og 2,96 m høy.

Aase Landbruk, stand D01-26

 

Motorsag med magnesiumstempel

MS 400 har et slagvolum på 67 kubikk og er første motorsag med magnesiumstempel fra Stihl. Det er med på å gjøre saga relativt lett, med 5,8 kilo per 4 kW. Det gir et meget bra forhold mellom vekt og effekt på 1,45 kg/kW.

Andreas Stihl, stand B01-02

 

Tømmerhenger-comeback

Tømmerhenger
Vreten 550 tømmerhenger

Tømmerhengeren Vreten 550 kommer tilbake. Vogna er for mindre skogbruk og bønder. Den har en nyttelast på 5,5 tonn. Krana har ei rekkevidde på fem meter og parallellføring, som gjør at den krever mindre olje. Vogna har lav egenvekt, men grove tømmerstaker.

CF Maskin Follo, stand D01-07

 

Krabber seg fram i skogen

tømmervogn

Du kan nå få tømmervognene fra Country med krabbefunksjon. Tømmervogna krabber seg framover ved hjelp av palbrems og sving på boggi. Swingcrawler-funksjonen får du på vogner fra 7 til 11 tonn nyttelast. 

Aase Landbruk, stand D01-26

 

Kesla med proffvogn

tømmerhenger
Kesla tømmerhenger

Kesla 165 er en ny tømmerhenger med hele 16 tonn nyttelast. Alt av hydraulikk og drift er gjemt i ramma. Protraction 2-systemet gjør at navdrifta blir styrt av hastigheten i traktoren via Isobus. Hydraulisk rammeforlenger er standard.

Eikmaskin, stand E01-08

 

Easy On til skogs

traktorhjul med kjetting
Valtra med Easy-On kjetting

Lilleseth har laget en 10 mm Easy On-kjetting for traktorer og tømmerhengere som går i skogen. Den er firkanta med flatbrodd og skal, som resten av Easy On-serien, være rask å montere og avmontere.

Lilleseth Kjetting, stand D02-13

 

Veislodd med kantvinge

Lilleseth oppdaterer gummislodden. Slodden har høvelstål med regulerbare tenner. Den nye modellen har en kantvinge, eller et forlenget høvelstål, bakerst. Dette stikker ut på siden av gummislodden og henter inn grus fra vegskulderen. Slodden har en arbeidsbredde på to meter.

Lilleseth Kjetting, stand D02-13

 

Kranarm til kantklippen

Tokvam har bygd en ny kranarm til Ilsbo krattknuser. Armen kan rekke fem meter ut fra traktoren og seks meter oppover. Den passer til traktorer fra 130 hk og på minst seks tonn. Traktorens PTO drifter hydraulikkaggregat som gjør PTO-akslinger på armen overflødig. Vi har omtalt kranarmen både i Bedre Gardsdrift nr. 4 og nr. 6 i år.

Felleskjøpet, stand B01-11

Powered by Labrador CMS