Veipusseren fra Lilleseth i bruk på en grusvei en solrik dag.
Veislodden Lilleseth Bergma har fått en kantvinge som skal ta med seg mer av den eksisterende grusen.

Lilleseth lanserer veislodd med kantvinge

Lilleseth oppdaterer gummislodden.

Lilleseth oppdaterer gummislodden, også kjent som Lilleseth Bergma veipusser.

Sparer grus og bedrer drenering

Den nye modellen er konstruert for å utnytte de eksisterende massene i veibanen, og dermed redusere behovet for å tilføre ny grus eller andre masser. Veipusseren har fått en kantvinge, eller et forlenget høvelstål, bakerst. Dette stikker ut på siden av gummislodden og henter på denne måten inn grus fra vegskulderen. 

Ifølge Lilleseth skal kantvingen også gi bedre drenering. Tanken er at ved å kutte vegetasjonen langs veiskulderen, sørger kantvingen for bedre drenering av vann fra veibanen. Det skal igjen bidra til å bevare kvaliteten på veien og sikkerheten.

Bruker gjenvunnet materialer

- Alle sloddene er også laget av 100 prosent resirkulerte lastebildekk, utskiftbare stål i front og gamle wire fra Nordsjøen. Slik sett er dette kanskje bransjens aller grønneste produkt? sier Stine Lilleseth i pressemeldingen.

Slodden har høvelstål med regulerbare tenner. Arbeidsbredden er på to meter for slodden med kantvinge og den har en egenvekt på 800 kilo. Du får også en større modell uten kantvingen. Denne har en arbeidsbredde på 2,8 meter og 1200 kilo i egenvekt.

Powered by Labrador CMS