Cutter fra One2Feed
Cutter fra One2Feed

Kutter uten kjeder

Danske One2Feed presenterer en ny rundballekutter med få bevegelige deler og rustfritt stål.

Publisert

Prinsippet på den nye Cutter ligner en god del på løsninger vi har sett tidligere. I bunnen på selve kutteren sitter to blandeskruer på 550mm diameter. Disse har totalt 168 vendbare kniver og drifta skjer med to direktemonterte elektromotorer på 5,5 kW. Motorene er styrt med frekvensomformere. Det fører til at de starter mykt, og de slår over på revers hvis skruen møter stor motstand. Utslippet sitter under kutteren

Hydraulisk matebord

Konstruksjonen på matebordet er ny. Du kan få forskjellige lengder fra 3,5 til 12 meter. Bunnen i matebordet er ei glassfiberplate, og over det ligger lange planker av komposittmateriela i hele lengderetningen. Fire forskjellige hydraulikksylindere beveger plankene fram og tilbake i en bestemt rekkefølge. Etter at alle plankene er skjøvet fram returnerer hver tredje planke i tre forskjellige omganger før alle skyves fram igjen samtidig. Fordelen med denne konstruksjonen er at hele matebordet er fritt for kulelager og kjeder. Maskina har et eget hydraulisk aggregat for drift av matebordet.

Nytt prinsipp mater fram rundballene uten kjeder
Nytt prinsipp mater fram rundballene uten kjeder

Avansert styring

Selve kutteren kan kjøres alene, eller sammen med matebord fullautomatisk. Den kan losse det ferdig kutta fôret over i ei annen distribusjonsvogn via et belte med rustfri bunn. One2Feed leverer også andre løsninger for utfôring, og Cutter kan fungere sammen med disse via ei felles styring.

Rustfri

One2Feed opplyser at alle ståldeler på maskina er galvaniserte. De kan på bestilling levere store deler av maskina i rustfritt stål mot et pristillegg.

Powered by Labrador CMS