Campus Blæstad utenfor Hamar.

Høgskoleutdanning tilpasset gardbrukeren

Høgskolen i Hedmark planlegger modulbasert høgskoleutdanning innen landbruksfag, der hver enkelt kursdeltaker kan skreddersy sin utdanningsplan.

Publisert

Studiestrukturen skal legge til rette for at både du som gardbruker, men også andre med tilknytning til landbruket, har mulighet til å gjennomføre høgskolekurs tilpasset en ellers hektisk hverdag. Kursene teller fem studiepoeng hver, og har en antatt varighet på 2,5 uker. 

Undervisningen vil i hovedsak være nettbasert, men med samlinger underveis. Målet er at du valgfritt kan fordype deg i noen få emner, eller ta mange kurs over flere år. I sistnevnte tilfelle kan du kanskje skilte med en bachelorgrad på sikt.

Ønsker mer fleksibel struktur

Høgskolen i Hedmark har gjennom flere år tilbudt årsstudier i økologisk landbruk og landbruksteknikk. Tilbakemeldingene fra kursdeltakerne har vært gode, men mange har etterlyst en mer fleksibel og spesialtilpasset studiestruktur. Disse tilbakemeldingene har dannet grunnlaget for det nye tilbudet.

Det er avdeling for anvendt økologi og landbruksfag ved høgskolen, som har fått innvilget prosjektet, og som skal utvikle de modulbaserte høgskolekursene. Midlene kommer fra kompetanseutviklingsprogrammet i landbruket, og rammen er på kr 550 000.

Pilotprosjekt

Til høsten vil første fase i prosjektet starte. Da skal studiestrukturen utvikles i dialog med partnersamarbeidet RULL (Rekruttering, utdanning og likestilling i landbruket). Håpet er at en håndfull pilotkurs skal være aktive i 2012. 

Eksempler på pilotkursene er: HMS ved bruk av landbruksmaskiner; bonden som bedriftsleder; traktorer og basismaskiner; Norsvinskolen og Storfeskolen.

Powered by Labrador CMS