Riskrem og rød saus er fast innslag hos mange på julaften. Foto: Mari Svenningsen/Matprat

Ingen jul uten riskrem

9. desember: For mange blir det ikke riktig jul før de har inntatt riskrem med rød saus etter julemiddagen.

Publisert

Det som gjør riskremen så god er fløta. Det er denne fettrike delen av melka som forvandler en hverdagsgrøt til en myk og rik avslutning på et festmåltid.

– Riskrem er en super måte å få brukt opp rester av risengrynsgrøt på. Tradisjonelt var riskrem en vanlig dessert til jul og på søndager. Slik fikk man brukt opp restene etter "lørdagsgrøten", skriver Norges Bygdekvinnelag på nettsiden NorskTradisjonsmat.no

Her har de samlet en rekke tradisjonelle oppskrifter, også på riskrem.

Om du er for mett etter middagen på julaften til å spise riskrem, kan du jo la riskremen søndagsdesserten denne andre søndag i advent? Du finner også oppskrift hos Matprat.

Ingen jul uten riskrem
#ingenjulutenbonden

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS