Elin Kommisrud
Elin Kommisrud

Hun brenner for landbruket

HELT PÅ JORDET: Våronna er godt i gang i Eidsvoll på Romerike. 20 år gamle Elin Kommisrud er en av mange som nå legger mange timer bak seg i traktoren.

Publisert

Elin er yngste datter på Kommisrud gard i Eidsvoll, hvor de driver med ammeku, korn og gras. Med to eldre søstre som ikke er interessert i å overta gardsdrifta, har 20 år gamle Elin en drøm om å kunne ta over hjemgarden etterhvert.

– Det er jeg som brenner for dette og som ønsker å ta over, sier hun.

Agronom

Det ønsket har ført til at hun har tatt treårig agronomutdanning ved Hvam videregående skole i nabokommunen Nes. Hun jobber nå som ekstrahjelp ved Felleskjøpet i Eidsvoll i tillegg til at hun hjelper til på garden når det trengs.

– Det blir lange dager når jeg først er på jobb hele dagen og så skal ut på jordet hele kvelden, men jeg liker heldigvis å jobbe, sier hun.

Mangeårig traktorentusiast

Elin er i gang med å pløye et 40 dekar stort jorde når vi treffer henne. Traktoren er en John Deere 6125R og bak henger en fireskjærs vendeplog fra Kverneland.

– I dag skal vi pløye jordet her, og deretter er planen å så hvete på arealet, forteller hun.

Elin har alltid likt å være med i traktoren, helt fra hun var lita. De siste åra har hun også fått sitte i førersetet.

– Jeg lærte meg å kjøre traktor omtrent på den tiden jeg begynte på Hvam, så jeg har hjulpet til på jordet fra jeg var rundt 16 år. Jeg er med og tresker litt også, men der trenger jeg fortsatt litt opplæring, slår hun fast.