Eng er velegnet for faste kjørespor.
Eng er velegnet for faste kjørespor.

NLR arrangerer webinar om faste kjørespor

Norsk Landbruksrådgivning har fått med seg kjørespor-guru Tim Chamen når de nå arrangere webinar temaet faste kjørespor.

Publisert

Faste kjørespor kan ha mange fordeler. Det kan gi mindre jordpakking, økt avling og bedre inntjening. Mange er nysgjerrige på temaet om dagen, men det ikke bare-bare å komme i gang. NLR inviterer derfor til webinar den 23. september med faste kjørespor som hovedtema.

Her kommer altså Tim Chamen, leder av CTF (Controlled Traffic Farming) Europe. Chamen har doktorgrad i hvordan jordpakking påvirker jord og plantevekster, samt lønnsomheten ved overgang til fastekjørespor. Chamen skal blant annet prate om grunnleggende prinsipper, behovet for posisjonssystemer, strategier for vendeteig og valg av maskinpark. Webinaret er tilpasset norske forhold.

I tillegg vil du møte NLR-rådgiverne Julie Wiik og Jogeir M. Agjeld.

- Om du ikke tar steget fullt ut, er det å ha en større bevissthet rundt kjøring og kjøremønster noe absolutt alle har nytte av. Når det er sagt, er norske dyrkingsmåter og norske bønder er veldig klar for dette. Jeg spår at vi de nærmeste årene vi se en stor vekst i bruken av faste kjørespor, sier Julie Wiik.

Påmelding gjøres via hjemmesiden til NLR innen 17. september.

Powered by Labrador CMS