De fikk BU-pris for å ha valgt folk framfor fe
Da Tore og Kristina Svinvik tok over garden i 2015, sto valget mellom å ha folk eller fe i fjøset. De bytta bort kua.
Nå har de fått Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for
Møre og Romsdal for å ha valgt gardsrestaurant framfor melkeproduksjon. Innovasjon Norge kaller det "et modig valg" i pressemeldingen.
Gardsrestaurant i fjøset
- I 2015 tok vi et valg om å legge ned drifta på tradisjonelt landbruk i Svinvika, og heller satse på andre muligheter garden ga oss, sier paret i en pressemelding fra Innovasjon Norge.
Fjøset hvor det tidligere sto produksjonsdyr er nå bygd om til restaurant. Her serverer de mat basert på lokale råvarer blant annet fra gardbrukere som fortsatt har drift på garden.
Bidrar til arbeidsplasser
- Vårt mål og ønske har heile tida vært å fremme landbruket på en god måte gjennom restauranten vår i fjøset, sier paret.
Innovasjon Norge begrunner utmerkelsen med at Svinvik Gard blant annet er med på å løfte andre virksomheter i lokalsamfunnet, blant annet i landbruket, hotellbransjen og underholdningsaktører. I tillegg bidrar restauranten til sysselsetting i bygda, særlig av ungdommer.