Fra venstre: Vegard Kjuus (MENY-sjef), Monica Hanasand, Stig Hanasand, Espen Lie (leder i MENY-Lauget), Jonatan Ringerike (Holli Mølle), landbruks- og matminister Geir Pollestad, Jann Vestby (Gardsbrenneriet) og Eivind Haalien (ansvarlig for lokalmat i NorgesGruppen).
Fra venstre: Vegard Kjuus (Meny-sjef), Monica Hanasand, Stig Hanasand, Espen Lie (leder i Meny-Lauget), Jonatan Ringerike (Holli Mølle), landbruks- og matminister Geir Pollestad, Jann Vestby (Gardsbrenneriet) og Eivind Haalien (ansvarlig for lokalmat i NorgesGruppen).

Holli Mølle vant 300 000 kr

Spydebergsbedriften Holli Mølle vinner nok en gang en premie på flere hundre tusen kroner.

Holli Mølle vant Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i fjor og mottok 250 000 kroner den gang. 

Skal redde mer matkorn

Nå får de ny 300 000 kroner som vinnere av Menys Matskattstipend. Prisen er tildelt dem for prosjektet «Redd matkornet», hvor de har som mål utvikle en mottakslinje som finsorterer hvert lass i matkorn og fôrkorn. 

I dag blir et helt lass definert som fôrkorn dersom noe av det klassifiseres som fôr, selv om lasset også inneholder matkorn. 

– Dette er nybrottsarbeid og et prosjekt som kan gi oss betydelig mer norsk matkorn. Det vil igjen bety mer mel og brød i butikk laget utelukkende på norsk råvare, noe norske forbrukere setter pris på, sier Vegard Kjuus, Meny-sjef og jurymedlem.

Priser også for tomater og drinker

I tillegg til Holli Mølle blir også to andre landbruksbedrifter hedret. Tomatprodusent Hanasand Gartneri på Rennesøy i Rogaland får et stipend på 200 000 kroner. De har utviklet en tomatserie basert på overskuddstomater fra egen gard og nabogarder. I stedet for å gi tomatene til sauene eller å kaste dem, videreforedler de dem til sauser og tomatpulp, en stor varegruppe preget av import. 

Gaardsbrenneriet i Nordfjord får også et stipend, dette på 100 000 kroner. De har utviklet en serie med alkoholfrie cocktailer basert på lokalt håndverk og ingredienser fra egen gard. 

Powered by Labrador CMS