traktor med vikeplog
Lav høyde skal gjøre den nye vikeplogen fra Tokvam godt egnet i byggefelt, borettslag og andre tettbygde strøk hvor god sikt er nødvendig.

Offisielle Agroteknikk-nyheter for vintersesongen

Vinteren står for døren, og hva passer vel bedre da enn å presentere de offisielle nyhetene for vintersesongen.

Publisert

Enten det er nye kjettinger eller utstyr til snørydding, finner du her alle de offisielle nyhetene som ikke er tildelt gull- eller sølvaks.

Kjetting til små maskiner

Trygg har tatt fram en kjetting, kalt SMT Kompakt, til større kompaktlastere og mindre traktorer. Den er heltflytende og dobbeltpigga. Kjettingen har en helt ny t-kobling i seks mm med slitepigg. Trygg har også en ny type skogskjetting kalt Pan. Den er myntet på mindre tynningsmaskiner og lignende. Pan er en lettkjetting med elleve mm. ubrodd. 

Nøsted &, stand D01-01

 

Bytter ut lakken

hjul med kjetting

I stedet for lakk kan du nå få flere av kjettingene til Trygg med en såkalt BioCorr overflatebehandling. Dette skal være en mer miljøvennlig løsning da den er basert på biologisk nedbrytbare materialer. Selve produksjonen av BioCorr er også mer energieffektiv enn lakk.

Nøsted &, stand D01-01

 

Kraftigere totrinnsfres

snøfreser

Globus oppgraderer nå totrinnsfresene sine med en ny og kraftigere GTF-serie. De to nye freserne har 255 og 275 cm arbeidsbredde. Det er brukt 50 prosent mer stål under produksjonen og bakplata er doblet fra 3 til 6 mm. Freserne er Hardox-sertifisert.

Akershus Traktor, stand E01-02

 

Enakslet strøvogn

illustrasjon av Strøvogn

Nye Gigant GSS-70 er lillebroren til den store toakslede versjonen, og skal være smidigere. Samtidig skal den være effektiv da den kan lastes med 11,5 tonn strøgrus. Strøkassa er på sju kubikk og kan utstyres med hydraulisk justerbar spredebredde. Vogna kan registreres. Vi omtalte strøvogna på gardsdrift.no i august i år.

Mørk Maskin, stand B01-04

 

Strøkasser til de fleste

Strøkasse
Gigant strøkasse

Gigant lanserer en ny serie strøkasser for både traktor og hjullaster. Den nye serien er vid og er myntet både på alt fra små gardsbruk til store entreprenører. De er galvaniserte og har hydraulisk justering av spredebredde og hastighet. Du får den både med trepunkt- og BM-feste.

Mørk Maskin, stand B01-04

 

Vikeplog for tettbygde strøk

traktor med vikeplog
Tokvam City vikeplog

Lav høyde skal gjøre den nye vikeplogen fra Tokvam godt egnet i byggefelt, borettslag og andre tettbygde strøk hvor god sikt er nødvendig. VT 240 City er met for mindre traktorer og hjullastere fra fire til ti tonn. Loddrett slitestål gjør plogen mindre aggressiv. Plogen ble omtalt i gardsdrift.no.

Felleskjøpet, stand B01-11

 

Bestselgeren blir ny

traktor med snøfreser

Tokvams populære totrinnsfreser, 240 THS, er oppgradert med forsterket skrog og tut, og innmaterskruen har fått tagger for å håndtere pakket snø. Den nye freseren skal være mindre utsatt for oppbygging av snø, og det er plass til store hjul under drivlinja til skruen. 

Felleskjøpet, stand B01-11

 

Snøfreser for proffene

illustrasjon av snøfreser

Duun viser for første gang fram sitt nye fresermonster, TFP270. Totrinnsfreseren er myntet på større traktorer og trenger 170 hk. Vifta måler 90 cm i diameter, innmaterskruen 95 cm og arbeidsbredden er 270 cm, eller 309 cm med sideplater og kantskjær. Fresen kan rygges, slepes og frontmonteres.

Norwegian Agro Machinery, stand D01-19

 

Aggressiv Blåmann

blå kjetting på dekk
Blåmann kjetting

Blåmann Brøyting er en ny kjetting som skal rulle som en lettkjetting, men bite som en piggkjetting. Den er ment for store traktorer og hjullastere. Den har henholdsvis 8 og 11 mm tjukkelse, og gripeledd på alle liggende ledd.

Flom kjetting, stand D03-08

 

Sekskantet kjetting

illustrasjon av sekskantet kjetting

Aase Landbruk tar inn kjettinger fra slovenske Veriga. Et sekskantet mønster skal gi ekstra bra grep. 

Aase Landbruk, stand D01-26

 

Videreutvikler kjettingreturen

to personer holder i kjetting
Stine Lilleseth har utviklet panteordningen for kjettinger.

Lilleseths returordning for kjetting blir nå enklere. Det settes ut konteinere hos Lilleseths forhandlere, men i tillegg har de laget en app hvor du skanner en kode og registrerer antall kjettinger du leverer. I retur får du en rabattkode for kjøp av ny kjetting.

Lilleseth Kjetting, stand D02-13

Powered by Labrador CMS