Du er her

Landbruksforsikring blir del av Landkreditt

Forsikringsselskapet endrer navn og blir en del av bankkonsernet.
Av Redaksjonen
Publisert 05.03.2018 11:35

Gjennom kjøp av aksjer fra Nortura og Felleskjøpet ble Landkreditt nylig majoritetseier i Landbruksforsikring. Når alle offentlige godkjenninger er formelt i orden, er planen at forsikringsselskapet endrer navn til Landkreditt Forsikring AS, og blir et konsernselskap i Landkreditt.

Det melder Landbruksforsikring i en pressemelding.

– Dette sikrer oss solid, langvarig eierskap, og er svært positivt sett med våre øyne. Bank, forsikring og fond er gode, komplementære produkter. Også distribusjonskonseptet vårt passer godt inn i Landkreditt, som har et uttrykt strategisk mål om å være landbrukets finanskonsern, sier Håvard J. Djupedal, adm. direktør i Landbruksforsikring, i en pressemelding.

Stor vekst takket være Bondelaget

Landkreditt er fra før største eier i Landbruksforsikring.

– Vi ønsker å sikre at norsk landbruk har et eget forsikringsselskap med god kompetanse på landbruk og konkurransedyktige produkter og betingelser, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt i pressemeldingen de har lagt ut.

Landbruksforsikring opplevde en stor vekt i antall forsikringskunder etter at de overtok de kollektive gruppeliv- og ulykkesforsikringene for Bondelagets medlemmer i oktober.

Nøkkelord