Du er her

Brexit for New Holland

Storbritannias avgjørelse om å forlate EU kan innebære at produksjonen av New Holland flyttes fra England til Østerrike.
Av Magnus Østby
Publisert 25.06.2016 21:27

- Dersom Storbritannia forlater EU, vil det få konsekvenser for vår virksomhet og vi vil flytte traktorproduksjonen i Basildon til vårt anlegg i Steyr i Østerrike, sier toppsjefen i Fiat Chrysler Automobiles (FCA), Sergio Marchionne, ifølge den Østerrikske avisen der Standard. Uttalelsen kom sist helg i Venezia, der Italia og USA pleiet sine industrielle relasjoner.

Fiat-Agnelli-familien kontrollerer Fiat Industrial og CNH. Traktorfabrikken i Basildon har 1000 ansatte og en årlig produksjon på 22 000 traktorer fordelt på modellene New Holland T6 og T7, samt USA-versjonene av Case IH Puma. De røde søstermodellene, Case IH Maxxum og Puma produseres ved CNHs fabrikk i St.Valentine i Østerrike. Fra før har Ford, Land Rover, Nissan, Honda og GM meddelt at også de vil ha sin produksjon i et EU-land og dermed vil flytte produksjonen ut av England.

Om Marchionne står fast på hva han har sagt nå som Brexit er et faktum, gjenstår å se. All den tid CNH allerede produserer mer eller mindre identiske traktorer i Østerrike, vil en eventuell utflagging få minimale praktiske konsekvenser for kundene.

 

Nøkkelord