Du er her

Borgeby feltdager 2019

Årets Borgeby feltdager har fått en god start med strålende vær, og mange besøkende.
Av Per Magne Tøsse
Publisert 26.06.2019 19:34

Forholda på testfeltet er førsteklasses, og i dag har vi sett demonstrasjoner av redskap for jordbearbeiding, vanning, og grashøsting.

Grashøsting

Mye av grashøsteutstyret som er i drift på Borgeby er stort i norsk målestokk. På slåmaskinfronten er det butterfly-maskiner som dominerer. Krone presenterte også Big M 450 selvgående slåmaskin. Store pick-up river er det flere av. Det er tydelig at disse blir mer og mer populære nedover i Europa. Vi fikk også se et godt utvalg av rundballepresser og lessevogner i drift.

Jordbearbeiding

På testfeltet er det et stort utvalg av ploger, forskjellige kultivatorer, og såmaskiner. Maskinprodusentene har ikke med seg så mange nyheter på årets Borgeby feltdager. De venter nok til Agritechnica i november med å presentere de store nyhetene. Amazone benyttet allikevel anledningen til å vise den nye kombisåmaskina Cirrus 6003-2CC. Wilfred Koldehoff fra Amazone forteller at de kommer til å lansere maskina offisielt i Hannover. Vaderstad hadde tatt med softismaskinen, og alle besøkende som var innom dem fikk gratis is. Det så ut til å slå an i varmen.

Og mye mer!

«Gropen» har blitt et fast innslag på Borgeby. Her har arrangøren gjort mange forsøk med gjødsling, kalking, og drenering. Vi fikk se resultatene i praksis helt ned til to meter under jordoverflata.  Messa hadde også mange andre små nyheter. Du kan lese en grundigere presentasjon av alt i neste nummer av Bedre Gardsdrift som kommer ut rett etter sommerferien!