Du er her

BG mekk & tips: DAB+

I andre episode av BG mekk & tips viser Terje og Håkon hvordan du skifter radio i traktoren.
Av Magnus Østby
Publisert 22.02.2016 12:59

I 2017 starter slukkingen av FM-nettet. Fra da av er det DAB+ som gjelder. Stadig flere land har utsatt slukkingen av FM-båndet, og sist ut var Sverige som reverserte sin beslutning. Norske myndigheter står enn så lenge på beslutingen om at DAB+ er framtida. Fordi lille Norge er ett av de første landende til å innføre DAB, er ikke tilbudet av DAB overveldende ennå. I biler med integrert radio vil montering av et DAB-adapter være løsningen for mange. I traktorer derimot, som har separate radioer, er det vel så aktuelt å bytte ut radioen med en DAB+ radio. De billigste DAB+ radioene koster bare noen hundrelapper mer enn et adapeter.

I andre episode av Bedre Gardsdrifts nye mekkeserie, BG mekk & tips, som du finner på BGTV, viser Håkon Bjerke og Terje Holter hvordan du monterer DAB+ radio i traktoren. I tillegg har Håkon laget en grundig beskrivelse i Bedre Gardsdrift  nr. 2/2016.

Vår journalist Håkon Bjerke har mange års erfaring som mekaniker. Gjennom vår faste spalte Verkested og vedlikehold, presenterer Håkon smarte og nyttige vedlikeholdstips i alle størrelser. Disse artiklene er forbeholdt våre abonnenter. Hvis du ikke er abonnent, kan du tegne abonnement her. Et årsabonnemenet koster beskjedne 625 kroner og kan selvfølgelig utgiftsføres.

BGTV finner du også en rekke andre videoer til nytte og hygge. Snurr film!

 

Nøkkelord