Du er her

Barn i bytte mot gratis jord

Dersom italienske familier setter et tredje barn til verden, vil de få gratis landbruksjord av staten, foreslår det høyrepopulistiske partiet Lega, skriver ATL.
Av Bo Hansen
Publisert 07.11.2018 08:05

Den synkende fødselsraten i landet bekymrer partiet. Italienske kvinner føder i gjennomsnitt 1,34 barn, noe som er det laveste i Europa.

5 000 000 dekar jord

Nå lokker Lega med statlig jord for å få opp dampen med hjemmefronten. I en periode på 20 år ønsker partiet å dele ut 500 000 hektar uutnytta, statlig landbruksjord til gifte par som skaffer et tredje barn i 2019, 2020 eller 2021. Én av forutsetningene er at familien har bodd i Italia i ti år.

Bygdene i bresjen

Det er landbruksminister Gian Marco Centinaio som på denne uortodokse måten ønsker å rekke ut en hjelpende hånd til barnefamilier for å få fart på fødslene. Og han setter sin lit til landsbygda, hvor det fortsatt fødes barn, som han sier.

Hvor mye jord hver enkelt familie skal få er ennå uklart.

Bygg heller barnehager!

Forslaget har fått både ris og ros. Mange ser positivt på at staten overlater jord til private, men er kritiske til måten dette skal skje på.

Hvor flink man er til å dyrke jorda er ikke avhengig av hvor mange barn en setter til verden. Det er ikke så smart å gi jord til folk som verken har utdanning eller kompetanse til å ta hand om den.

Skal du støtte opp om barnefamiliene, da er det bedre å bygge flere barnehager, hevder andre.

 

 

Nøkkelord