Valtra N og T-serie med Smarttouch

NEDERLAND: Valtra N og T-serie får det nye Smarttouch-armlenet, som først ble lansert på S-serien på Sima i Paris.

Publisert

For deg som har fulgt med på gardsdrift.no den siste tiden, har vi allerede avslørt at Valtra T-serie får det nye Smarttouch-armlenet. Nylig ble det offisielt at både N og T-serien får Smarttouch. Valtra benyttet også anledningen til å avsløre at N174 igjen er traktorbransjens sterkeste firesylindrede traktor, med makseffekt på 201 hk ved hjelp av totrinns ekstraeffekt tilgjengelig i kraftuttaksarbeid og transport.

Etterlengtet oppgradering

Når Valtra oppgraderte traktorseriene N, T og S fra tredje til fjerdegenerasjon var det fortsatt samme armlene og terminal som gjaldt. For å henge med på elektronikk-kappløpet blant konkurrentene, trengte de derfor et oppgradert armlene med flerfunksjonell kjørespak og mer moderne terminal også på N og T-serien.

Gjelder også på Versu-modellene

Det nye Smarttouch-armlenet leveres ikke bare på de trinnløse Direct-modellene, men også på semi-powershift modellene Versu. Traktoren skifter opp- og ned mellom både hurtiggir og gruppegir alt etter om du dytter kjørespaken framover eller bakover. Trår du på gasspedalen, aktiveres kjørepedal med automatisk girskifte. Manuelt girskifte er fortsatt mulig. Da dytter du opp- og ned, gir for gir. Versu er utstyrt med fire gruppegir, og girer automatisk mellom gruppe B, C og D, mens du aktivt må skifte fra A til B.

Les mer i Bedre Gardsdrift nr. 5.