Ny, lett skogsvogn fra Trejon Multiforest

Den nye Trejon Multiforest MF60 er 172 cm bred og veier 860 kg. Den er derfor et godt alternativ for skogbrukere med mindre traktorer.

Publisert

-Vi er glade for å kunne tilby en helhetsløsning også for mindre skogeiere som jobber med lettere virkeshåndtering, tynning og vedproduksjon. Dette sier Trejons direktør, Henrik Johansson, i en pressemelding.
Han representerer tredje generasjon i det svenske familieeide foretaket. Navnet Trejon kommer av "tre brødre Johansson".

Trejon Multiforest MF60-hengeren har fem tonns lasteevne og fire flyttbare banker. Boggien har assymetrisk oppheng, og boggilagerets sentrum er lavere enn hjulnavene. Pulverlakkering skal sørge for god holdbarhet og lang levetid. Hengeren er produsert i Trejons egen fabrikk i Sverige.

To nye kraner

Sammen med MF60-hengeren kommer også to nye kranalternativer, V3900 og V4300. Rekkevidden er 3,9 respektive 4,3 meter. Den lengste krana har et hydraulisk utskyt på 60 centimeter. Løfteevnen ved maksimal rekkevidde er 475 kg for V3900, og 430 kg for V4300. For å øke stabiliteten kan hengeren utstyres med støttebein av typen "flap-down". Hvis krana festes i traktorens trepunkt i stedet for på hengeren kan støttebeina monteres på krana.

Utendørs eller innendørs

Krana har en mekanisk betjent hydraulikksentral med spaker av typen "reinsdyrhorn". Det finnes også en plattform slik at føreren kan stå ute og betjene krana. Dette er et godt alternativ hvis hengeren brukes til å mate en vedmaskin, eller hvis den brukes på ulike traktorer til stadighet.