Årets siste er trykket!

Årets siste utgave av Bedre Gardsdrift er ferdig trykket. I løpet av neste uke blir det å finne i over 16 600 postkasser og postbokser. Hvis Posten gjør jobben sin og du har gitt oss rett adresse.

Publisert
Bedre Gardsdrift 2015/10
Bedre Gardsdrift 2015/10

Jan Erik Aasbø Glåmen fra Halsa får æren av å pryde framsida på årets siste utgave. Fra nyttår øker Jan Erik melkeproduksjonen fra 600 til 930 tonn. Det splitter nye fjøset er på 2300 kvadratmeter og inneholder flere uvanlige løsninger. Mest oppsiktsvekkende er det kanskje at Jan Erik har droppet melkerobot til fordel for melkestall med stort oppsamlingsareal og skinnegående kudriver. I liggebåsene er gummimattene byttet it med sand, mens en innovativ gardstank bruker CO₂ som kjølemedium. Her er noe av det andre innholdet:

Claas og Valtra

Mange spekulerer i den fremtidige strukturen til Claas og Eikmaskin. Vi foretrekker å presentere fakta og konklusjoner. Regiondirektør i Claas, Lars Skifter, forklarer hvorfor det tar tid å få på plass en ny struktur, og Eikmaskin-sjef Trond Kjempekjenn forklarer hvorfor Norge får avvike fra Agcos Route 66-strategi.

McCormick X7.460 under lupen

Traktortesten denne gangen tar for seg McCormick X7.460. Med motor fra FPT, transmisjon fra ZF, framaksling fra Carraro og hydraulikk fra Bosch, er mye av innholdet både velkjent og velprøvd. Spørsmålet er hvordan McCormick har lykkes i å sy alt dette sammen. Svaret finner du på side 20 og utover.

Tar heis opp i traktorhytta

Beina sa «nei», men Nav og arbeidsgiveren sa «ja». Godt hjulpet av sin utrolige stå-på-vilje er John Peder Gjerlaug i full jobb som maskinfører til tross for alvorlig muskelsykdom. Et av hjelpemidlene er enkle heiser som løfter ham inn i førerhytta på traktor og hjullaster.

Riveskjær på traktorskjæret

Harde underlag er ikke enkle å høvle opp med et vanlig planeringsskjær. Med perforert slitestål får skrapa bedre tak i underlaget, og
du får bedre resultat på både grus og is.

Nyttig for ferske entreprenører

Teigan Maskin AS driver vegvedlikehold både sommer og vinter. De råder ferske entreprenører til å sikre seg nok arbeid før det investeres i maskiner, fortrinnsvis brukt. De advarer også mot å sette for lave priser. Det kan gi deg anbudet, men koste deg dyrt.

Traktoroversikten 2016

Hvis du er en av dem som lurerer på hvor det ble av traktoroversikten, som normalt er del av nummer 9, så kommer den nå. I bladet får du en enkel oversikt over de viktigste modellene fra alle importørene. Hvis du vil ha den fulle og hele oversikten anbefaler vi deg å bruke den nye Traktoroversiken på Gardsdrift.no. Her finnes det meste av tekniske data på alle traktorer som er solgt i Norge fra 2001 til 2016.

Agroteknikk og Agritechnica

Vi kan glede alle nyhetshungrige om at også årets siste utgave er spekket med produktnyheter, både fra Agroteknikk og Agritechnica.

Rett adresse?

Stadig flere nordmenn får gateadresse, og det gjelder av naturlige årsaker mange av Bedre Gardsdrifts abonnenter. Dersom det ikke meldes adresseendring, både til oss og andre, vil Posten etter en stund nekte å levere post med gammel adresse. Selv om de vet veldig godt hvo du bor. Den enkleste måten å melde adresseendring på, er å bruke skjemaet her.

Powered by Labrador CMS