The double til CNH

Case IH Optum vant åpen klasse, New Holland T5 er beste allroundtraktor mens Deutz-Fahr 6-serie har best design. Antonio Carraro Tony ble beste spesialtraktor.

Publisert Sist oppdatert

Bedre Gardsdrfit og de 22 andre jurymedlemmene i Tractor fo the year har avgitt sine stemmer. For får minutter siden ble resultatet offentliggjort på landbruksmessa Eima i Italia.

Case IH Optum

Case IH Optum ble lansert i fjor, men CNH valgte å la halvbroren New Holland T7.315 representere CNH i åpen klasse. Der tapte New Holland til fordel for Fendt 1000 Vario. Sett i ettertid var det en klok avgjørelse å stille med Optum og T7 HD i hvert sitt år, og dermed doble CNHs sjanse for seier. Optum er traktoren deg som vil ha Case IH, men som synes Puma er for svak og Magnum er for stor. Optum har entreprenører som målgruppe, noe som også preger spesifikasjonene. Her er trinnløst eneste transmisjonsalternativ. Optum tilbys både med ABS-bremser og pedalbetjent motorbrems som gir en bremseeffekt på 30 kW. Optum er også en av få traktorer med to kraftuttakshastigheter framme. Optums to modeller har makseffekt på 288 og 313 hk. Du kan lese vår presentasjona v Case IH Optum i BG7/2015.

New Holland T5

I klassen beste allroundtraktor derimot fikk halvsøsknene Case IH Luxxum og New Holland T5 fått måle krefter mot hverandre. Her vant den blå italieneren over den røde østerrikeren. Dermed ble det uavgjort mellom de røde og blå i CNH industrial. Det bør både Case IH og New Holland være fornøyde med. Hovedforskjellen fra gamle T5 er mer utstyr, renere motorer, økt totalvekt, kraftigere hydraulikk og transmisjon med ulike autofunksjoner. T5 tilbys med motoreffekter på 99, 107 og 117 hk. Du kan lese vår presentasjon av New Holland T5 presenterte i BG 3/2016.

Deutz-Fahr 6-serie

Frontdesignet på Deutz-Fahr 6-serie er så langt unna fjorårets designvinner, Valtra N4, som det er mulig å komme. Hytta derimot har visse likheter, med buede skjermer og store glassarealer. Uansett ser det ut som om juryen liker design som skiller seg fra mengden. Du kan lese mer om Deutz-Fahr 6-serie i BG 6/2016.

Antonio Carraro Tony

Antonio Carraro Tony fikk flest poeng i klassen spesialtraktor. Under et kompakt ytre finner vi en kombinert mekanisk og hydrostatisk transmisjon med aktiv stopp. Traktoren har vendbar førerplass, der sete og rattkonsoll snus 360 grader. Motoren er fra Yanmar og yter 87 hk.