Vi leser at Bergen setter nedbørsrekord i juli. Vi får håpe at bergenserne snart ser sola og kan ta fram grillen for å få bukt med svineoverskuddet i landet. Foto:colourbox.com

Vi griller for lite gris!

Sjøl om det har vært godt sommer- og grillvær mange steder i landet, ble det i forrige uke levert mer gris enn det vi klarte å sette til livs.

Publisert

I tillegg er slaktevektene på vei opp igjen, viser tall fra Animalia. I forrige uke steg slaktevektene fra 78,6 til 80,7 kilo. Ett av tiltakene mot griseoverskuddet har nettopp vært å redusere vekta på gris som ble sendt til slakt.

Hele slakt på fryselager

Norsvin er bekymra og sier at dette er ingen ønsket utvikling. Det er ikke behov for alt svinekjøttet som leveres. Neste uke starter sannsynligvis med innfrysing av hele slakt.

Seminsalget stuper

Seminsalget for juni viser en solid nedgang. Vi må helt tilbake til juni 2005 for å finne en måned med like lavt salg, skriver Norsvin. Det må nevnes at det var høyst salg i mai, og ser vi på snittet av de siste tre månedene er det en nedgang på 1,9 prosent sammenliknet med april-juni 2015.

Powered by Labrador CMS