Chile og Norge har mange ting til felles. Nå deler de også grisen. Illustrasjon: colourbox.com

Norsk gris til Chile

Like før jul ankom 33 norske råner Chile hvor de skal legge grunnlaget for en ny generasjon robuste griser.

Publisert

Norsk gris eksporteres nå til over femti land og de siste som forlot landet er nå vel installert i Chile, skriver Norsvin på hjemmesida si.

-Kombinasjonen Norsvin Landsvin og Z-linja fra Topigs gir svært effektive purker når de insemineres med Norsvin Duroc. Det er denne kombinasjonen som er ny for chilenske svineprodusenter, som nå kan dra direkte nytt av topp genetikk fra vår foredlingsbesetninger i Canada og Norge, sier Peter van Kemenade, direktør i Topigs Norsvin Nord- og Sør-Amerika.


Topigs Norsvin

Allerede i 1995 begynte Norsvin å eksportere svinegenetikk ut i verden. Den offensive satsinga paret med solid forsknings- og utviklingsarbeid, samt avlsarbeid gjorde Norsvin til en attraktiv samarbeidspartner. I 2014 fusjonerte Norsvin sin internasjonale aktivitet med det nederlandske selskapet Topigs. Topigs Norsvin er i dag en av verdens største leverandør av svinegenetikk, omsetningen er på ca. 1 milliard NOK og FoU-budsjettet i det fusjonerte selskapet er ca. 140 millioner NOK. Selskapet er tilstede i mer enn 50 land og hvert år produseres det over 100 millioner slaktegris med Topigs Norsvin-genetikk utviklet i Norge. Til sammenlikning produserer Norge 1,6 millioner slaktegris per år.
(Kilde: Norsvin)

Powered by Labrador CMS