Simmental-oksen på bildet er ikke Lancelot P, men vinneren på Landsskuet i 2016. Foto: Dansk Simmental-forening

Du kan høre biffene vokse

Den danske Simmental-oksen Lancelot P legger på seg mer enn 100 gram i timen.

Publisert

Det er dansk Kvæg som forteller om oksen Lancelot P som i løpet av de siste fem månedene har hatt en daglig tilvekst på 2,436 kilo mens den har vært til avkomsgransking på Aalestrup avlsstasjon. Med andre ord drøye 100 gram i timen. Ett år gammel veide den 807 kilo.

Det er ikke første gang Simmental-okser avslutter oppholdet på avlsstasjonen med så høy tilvekst, heter det i artikkelen.


Simmental-rasen

Simmental kommer opprinnelig fra Simmedalen i Sveits tidlig på 1800-tallet. Den første Simmental-stamboka ble etablert i 1890 i Bern, og omfattet dyr til kjøtt- og melkeproduksjon, samt trekkdyr. I slutten av 1800-tallet ble sveitsiske Simmental eksportert til andre deler av Europa. Dyrene ble utviklet i ulike retninger når det gjaldt vektlegging av kjøtt og melk. Navnet på dyrene forandret seg også. I Tyskland og Østerrike ble de kalt Fleckvieh, i England Spotted Cattle eller Simmental, i Frankrike Montbelliard og Pie Rouge de ́Est.

Melkesimmental eller Fleckvieh er den nest største melkerasen i verden med ca. 42 millioner dyr. Melkesimmental er først og fremst en kombinasjonsrase, og avlsmålet er en balansert avl der egenskapar for både kjøtt og melk skal være bærebjelker.

(Kilde: Raselaget Norsk Simmental)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS