Kenneth Rønnestad og Birgitte Hegna. (Jørgen Thingelstad var ikke til stede da bildet ble tatt.).

Selger Sisu ut av familien

50 år etter at Arne Hegna startet Sisu, har datter og nåværende eier, Birgitte Hegna, besluttet å selge bedriften ut av familien.

Publisert
Kenneth Rønnestad og Jørgen Thingelstad (ikke avbildet) er på vei opp i Sisu når Birgitte Hegna nå selger seg ut.

Birgitte Hegna tok over som eier og administrerende direktør for Sisu for 11 år siden. Allerede etter få år hadde hun klart å doble både antall ansatte og omsetning. Hun har jobbet for å få inn nye produkter og merkenavn som Sisu har enerett på og hun har sørget for å utvikle en ny avdeling, Sisu Hest og husdyr. Nå vil hun også ha inn nye eiere.

– Jeg har valgt gradvis å overdra firmaet til to ansatte, så da går Sisu ut av familien, sier Hegna, som har vært eneeier i elleve år.

Sitter to år til
Overdragelsesprosessen er allerede i gang, men er ventet å ta ytterligere to år. Det er Kenneth Rønnestad og Jørgen Thingelstad som skal overta firmaet.

– Det er hard konkurranse i denne bransjen, og jeg tenker at den beste måten å sikre både produsentene våre, de Sisu-ansatte og forhandlerne, er at de som har greie på dette er de som driver videre, sier Hegna.

Nødvendige generasjonsskifter
Norge består av mange små og mellomstore bedrifter, og vel gjennomførte generasjonsskifter har vært en kjepphest for Hegna i lang tid.

– Det er viktig å planlegge godt og at eierne ikke blir sittende for lenge. Jeg føler at jeg har hatt stålkontroll på denne prosessen, og det har vært hyggelig og morsomt, sier Hegna.

Sisu Produkter AS:

  • Startet i 1966 av Arne Hegna.
  • Birgitte Hegna overtok i 2005.
  • Importør av redskaper og utstyr til traktor, med hovedvekt på entreprenørbransjen (veivedlikehold, skog, transport).
  • Selger produkter hovedsaklig gjennom et frittstående forhandlernett over hele landet

 

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS