SG Finans A/S får ny eier

Nordea Finance har inngått avtale med det franske selskapet Societe Generale om oppkjøp av den nordiske delen av firmaet.

Publisert Sist oppdatert

Oppkjøpet skal behandles av konkurransetilsynet, og sammenslåingen vil ikke starte før tidligst i slutten av 2020. Etter fusjonen tar Nordea sikte på å bli den største aktøren på factoring, og leasing i norden.

I dag er Nordea sterke i hjemlandet Finland, og i Danmark og Sverige er de jevnstore. Her hjemme i Norge er SG Finans dominerende. Nordea Finance forteller i en pressemelding at de har valgt å kjøpe SG Finans A/S fordi det gir tilgang til et godt utbygd forhandlernett, og gode IT løsninger. Til sammen har de to selskapene 1350 ansatte i hele Norden.

Gardbrukere som har avtaler med enten Nordea eller SG vil merke lite til fusjonen i første omgang. Alle kundeforhold går videre som normalt, og for de ansatte i begge selskapene er det business as usual som det heter på nynorsk. Mot slutten av året vil det kanskje stå et nytt navn på konvolutten du får hver måned hvis du har leasing.