Konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt. Foto: Bjørn Stuedal
Konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt. Foto: Bjørn Stuedal

Landbruksforsikring blir del av Landkreditt

Forsikringsselskapet endrer navn og blir en del av bankkonsernet.

Publisert Sist oppdatert

Gjennom kjøp av aksjer fra Nortura og Felleskjøpet ble Landkreditt nylig majoritetseier i Landbruksforsikring. Når alle offentlige godkjenninger er formelt i orden, er planen at forsikringsselskapet endrer navn til Landkreditt Forsikring AS, og blir et konsernselskap i Landkreditt.

Det melder Landbruksforsikring i en pressemelding.

– Dette sikrer oss solid, langvarig eierskap, og er svært positivt sett med våre øyne. Bank, forsikring og fond er gode, komplementære produkter. Også distribusjonskonseptet vårt passer godt inn i Landkreditt, som har et uttrykt strategisk mål om å være landbrukets finanskonsern, sier Håvard J. Djupedal, adm. direktør i Landbruksforsikring, i en pressemelding.

Stor vekst takket være Bondelaget

Landkreditt er fra før største eier i Landbruksforsikring.

– Vi ønsker å sikre at norsk landbruk har et eget forsikringsselskap med god kompetanse på landbruk og konkurransedyktige produkter og betingelser, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt i pressemeldingen de har lagt ut.

Landbruksforsikring opplevde en stor vekt i antall forsikringskunder etter at de overtok de kollektive gruppeliv- og ulykkesforsikringene for Bondelagets medlemmer i oktober.