Bedre Gardsdrift 1/2016 er ute nå

Under juletreet fant to år gamle Odin en helt spesiell julegave – en kjørbar hjemmelaget kopi av pappas Valmet 405, i skala 1:2,5. Se hva du kan lese om i årets første Bedre Gardsdrift her.

Publisert

Bedre Gardsdrift er Norges eneste frittstående landbruksfagblad. Vi tør å mene noe. Bedre Gardsdrift fokuserer på teknikk og økonomi, og kommer ut 10 ganger i året.

I Bedre gardsdrift 1/2016 kan du lese om følgende:

Leder: Bak dyretragediene
I kjølvatnet av rettsaka mot mannen som let over 90 storfe svelte i hel for eit års tid sidan i Trøndelag, har mange slept laus ytringane sine på ymse nettsider.
Les lederartikkelen her

Småmiks
Nytt og nyttig, stort og smått - Nyheter fra bransjen

BG-nøttene 2015 - Den store juletradisjonen
Hver dag fra 1. til 24. desember er det høytidsstemning i mange våningshus og kårhus. BG-nøttene på gardsdrift.no skal knekkes. Og det blir gjort til gangs!

Småsmart
- Hvilebenk av stein
- Barnesete på skinne i fjøset
- Stødige stolper
- Stolpeløfter
- Snøfreseraksling med støttefot

Gardsanalyse: Samdriftsgris på talle
Groven og Karlsen AS er blitt til en betydelig virksomhet i Bø. Utgangspunktet er to skolekamerater og grisehus med talle.

BG-juss: Forpakting og jordleie
Til tross for at leiejordsandelen i Norge er i dag hele 44 prosent er det lite fokus på regelverket for leiejord og forpakting. Og det er forholdsvis få tvister rundt slike saker.

BG prøvekjører JCB 4220
JCB Fastrac har vært på markedet i 25 år, men har først og fremst slått an i entreprenørmarkedet. Med den nye 4000-serien håper de på økt suksess i landbruket.

Verksted og vedlikehold: Montering av LED lys
Selv om traktoren har mange arbeidslamper på taket blir det gjerne noen felter med skygge. Monterer du ekstra belysning lavere ned på hytta vil lyset spre seg på en bedre måte.

Sau på Island: Nøktern satsing før finanskrisa
Þorsteinn Logi Einarsson og Cathy Krentel bygde nytt sauefjøs rett før finanskrisa rammet Island. Det er de glade for i dag.

Traktoråret 2015: prosent på tre merker
Med en samlet markedsandel på 63 prosent har salgs- og produktsjefene Gjermund Tømte (John Deere), Ole Jakob Rustad (MF) og Tor Jon Garberg (Valtra) grunn til å smile over traktoråret 2015.

Standardisert fyringsflis: Bedre for forbrukeren
Danske PC Stål ApS har innført en standard for fyringsflis fra sine flishoggere som garanterer jevn størrelse og kvalitet på flisa.

Bransjefolk: Anita Sollie, CF maskin
I en bransje så mannsdominert som maskinbransjen, er det langt mellom kvinnelige toppledere. Anita Sollie er daglig leder og styreleder i CF Maskin AS.

Trafikkregler: Traktor skal ikke ha skriver
Atter ruller debatten om bruk av skriver på traktor og bruk av traktor i massetransport. Mange påstander kommer fram. La oss se litt på realitetene.

Agritechnica, del 3: Elektronikken dominerer
Det er fortsatt presisjon og elektronikk som dominerer nyhetsbildet fra verdens største messe for landbruksteknikk.

Forskning og forsøk: Ammekyr i telt
I tre år har JTI - Institutet för jordbruks- og miljöteknik holdt kjøttfe ute om vinteren med telt som beskyttelse mot vær og vind. På den måten er årskostnadene per ammeku halvert.

Hus, tun og hage: 10 tips for sikkert tun
Et ryddig tun er et sikkert tun. Hvordan står det til på gardsplassen hos deg?

Melkemaskinens historie, del 7: Gjennombrudd for rørmjølking
1950-åra preges først og fremst av at rørmjølkeanlegg blir mer og mer vanlige i de største mjølkeproduserende landene. Men midt i denne perioden prøver den hengende mjølkemaskinen å gjøre comeback.

Hobby og moro: Valmet minitraktor
Under juletreet fant to år gamle Odin en helt spesiell julegave – en kjørbar hjemmelaget kopi av pappas Valmet 405, i skala 1:2,5.

Veteranen: International D-440, 1959-modell
Månedens veteran er av et kjent merke, men en sjelden modell.

Bestill abonnement

Last ned enkeltsider eller -utgaver av bladet

Powered by Labrador CMS