T4N er smalest i familien, men en bredde på rett over en meter.
Federico Condinis traktorer er små, men fulle av hester og hydraulikk.
Smalsportraktor på hjemmebane.

Ikke bare vingårdstraktor

Smalsportraktorer forbindes stort sett med vinranker. Men de høyt spesifiserte traktorene er absolutt aktuelle for flere.

Publisert

Bedre Gardsdrift har vært i Italia, hvor vi har prøvekjørt New Hollands nye smalsportraktorer. T4FNV, som er fellesbetegnelsen på familien, består av fire modeller med 74, 84, 98 og 106 hk og tre alternative sporvidder. F er breiest med en minste utvendige bredde på 1,4 meter. Deretter følger N, mens V er den smaleste, og måler en snau meter over skjermene.

Salget av slike traktorer er meget beskjedent i Norge. Årsaken er først og fremst høy pris. New Holland forklarer det med at det er krevende å få plass til alt i se liten innpakning. I tillegg er produksjonsvolumene lave. Men de smale traktorene bør absolutt være interessante også her, ikke bare hos fruktbøndene på Vestlandet, men også innen kommunalteknikk og entreprenørdrift.

Den store nyheten på T4FNV er ventilasjonsanlegget med integrert kategori 4-filter. I tillegg til å fjerne støv og væske, filtrerer dette også vekk røyk og partikler fra minst 20 definerte plantevernmidler. New Holland gjør et stort nummer ut av dette, da mange smalsportraktorer brukes med tåkesprøyter store deler av året, spesielt innen vindruedyrking.

– Normalt må brukeren skifte fra vanlig filter til partikkelfilter ved sprøyting, eller de må bruke godkjent gassmaske. Vår patenterte løsning har både et ordinært kategori 2-friskluftfilter og kategori 4-partikkelfilter integrert i hyttetaket, forklarer marketingsjef for T4, Federico Condini.

Du kan lese mer om New Hollands nye smale traktorer i Bedre Gardsdrift nr. 8.

Powered by Labrador CMS