McHale slåmaskiner på plass i Norge

McHale utvider produktprogrammet med slåmaskiner. De fire første er nå plass i Norge.

Publisert

Produksjonen av de irske slåmaskinene er begrenset og den norske importøren, Maskindrift, har fått en kvote på åtte maskiner. McHale tilbyr enn så lenge to modeller, frontmaskina F3100 og trepunktmaskina R3100. Begge har en arbeidsbredde på 3,1 meter. Norge er så langt tilgodesett med én F3100 og tre R3100, men fire flere maskiner ventes inn i løpet av sommeren.

- En ekvipasje skal gå med front og sidemontert. De to andre maskinene er trepunktsmaskiner, sier Helge Klemetsen i Maskindrift, som er spent på tilbameldingene fra kundene. Neste år er det full produksjon av de nye maskinene.

Hvem som produserer knivbjelken vil ikke McHale si noe om, men selve utformingen minner om Krone. Knivbjelken har sju disker med to kniver på hver. Ifølge Klemetsen har drevene i knivbjelken en tykkelse på 22 millimeter og bjelken er utformet slik at den tåler høyere hastigheter enn enkelte konkurrenter. Maskinene har et patentert oppheng som skal gi optimal markfølging. Maskinene er utstyrt med stengelknekker med hengslede stålfingre, en løsning McHale mener gir bedre resulatet enn stive plastfingre. Trepunktsmaskina 3100R, som felles opp bak traktoren for økt stabilitet ved transport. Transporthøyden er oppgitt til 3,9 meter.

Marktrykket reguleres hydraulisk, og trykket er lett synlig fra førerplassen. Vår lille prøvekjøring avslørte ingen umiddelbare svakheter, men fordi maskinen ikke var levert med glidesko, fikk vi problemer med å få riktig stubbhøyde og rett vinkel på bjelken.