McHale med breiplast på enkle presser

McHale fastkammerpresse F5600 tilbys nå med samme breiplastløsning som Fusion.

Publisert Sist oppdatert

Film på film, som er et ofte brukt begrep på breiplast i utlandet, blir mer og mer populært. Orkel var først ute med dette, men internasjonalt kom gjennombruddet først da de store utenlandske presseprodusentene kom med breiplast.

McHale introduserte breiplast på kombipressa Fusion 3 i 2013, og fra neste år blir løsningen altså tilgjengelig for dem som vil ha en enkel presse. Fusion F5600+ har full automatikk, lastkjennende hydraulikk og 25 kniver.

Stadig flere kunder velger breiplast, og 75 prosent av de 130 Fusion-pressene som selges i Irland hvert år har breiplast. Argumentene er som før, enklere logistikk fordi man slipper nett, i tillegg til at plasten er med å presse luft ut av ballen og dermed gi bedre fôr. Ifølge McHale vil en ball med breiplast ha fem centimeter mindre diamter enn en ball med nett.

Selv om plasten er drøyt 20 cm breiere enn ballen, er det ikke gitt at den dekker kanten, såkalt cover edge. Hvis ballen er løs i kanten vil plasten sannynligvis trekke over kanten, men hvis ballen har maks hardhet i hele bredden, så er det rett og slett ikke rom for plasten å krype over kanten, og blir da liggene akkurat på hjørnet. McHale påpeker også at breiplast krever mer av føreren enn tradisjonell nettbinding.