McHale jaktes på igjen

McHale må være et av landbruksbransjens mest ettertraktede merkenavn, hvis vi skal dømme etter antall friere.

Publisert
Maskindrift AS, ved Mona og Helge Klemetsen, Bent Gulbrandsen og Tom Arvid Nævisdal, har stor suksess og ingen planer om å gi fra seg McHale.
Maskindrift AS, ved Mona og Helge Klemetsen, Bent Gulbrandsen og Tom Arvid Nævisdal, har stor suksess og ingen planer om å gi fra seg McHale.

De siste ukene har ryktene spredt seg om at Akershus traktor skal begynne å selge McHale. McHale importør Helge Klemetsen i Maskindrift bekrefter overfor Bedre Gardsdrift at Akershus Traktor, ved eier Lantmännen, har vært på frierføtter. Men frieriet ble avslått og Klemetsen ønsker nå å avkrefte ryktene om samarbeid. Akershus Traktor skal, som vi tidligere har informert om, bli del av Eik-kjeden, hvor de skal selge Valtra og Fendt gras- og høstemaskiner.

- Dette kan vi avkrefte her og nå. Vi har i dag en meget dyktig forhandlerorganisasjon, som har vært med å bygge opp McHale til å bli et av Norges ledende merker innen rundballeutstyr. Det er derfor ikke aktuelt for Maskindrift A/S og inngå noe avtale om samarbeid med Akershus Traktor/Lantmannen Maskin A/S om salg av McHale utstyr, sier Klemetsen.

Klemetsen opplyser at de i dag har et godt nettverk av dyktige forhandlere. Med den posisjonen McHale har i markedet, ser han ingen gevinst i flere forhandlere. Men frieriet er allikevel ikke skutt helt ut av det blå. I Sverige er nemlig Lantmännen nå i ferd med å overta importen av McHale, etter Agco. Fra svenskenes side ville det derfor passe godt å få hånd om McHale i Norge også .

- Både Semmen Bil og maskinforretning, Eikmaskin, Felleskjøpet, A-K maskiner og nå Lantmännen har prøvd å få kloa i McHale. Vår forretningsmodell skiller seg ut, men Norge er faktisk det landet i verden med flest McHale presser, etter hjemlandet Irland. Det imponerer irene som ikke ser noen grunn til å gjøre endringer i Norge, sier Klemetsen.

Selv om Maskindrift er lei uroen som følger med slike frierier, innrømmer Klemetsen at de gjentatte frieriene bekrefter at det lille selskapet i Rykene i Aust-Agder har en svært ettertraktet produktpallett, som snart også inkluderer slåmaskiner.

- 2015 ble det beste året noen sinne. Vi omstatte for 65 millioner kroner, og solgte 120 kombi- og singelpresser, 40 ballepakkere, 30 fôrutleggere pluss håndteringsutstyr. Ordrereserven for 2016 er også rekordstor, sier den norske McHale sjefen optimistisk.