Lemken avslutter produksjonen av konvensjonelle åkersprøyter.
Lemken avslutter produksjonen av konvensjonelle åkersprøyter.

Lemken slutter med sprøyter

Produksjonen av konvensjonelle Lemken-åkersprøyter blir avviklet.

Publisert

Det er ti år siden Lemken begynte med åkersprøyter. Den tyske produsenten har både trepunktsmonterte sprøyter, trailersprøyter og selvgående sprøyter i sortimentet, men det blir det slutt på etter 2020.

– Vi har operert i dette segmentet i ti år uten å ha fått veldig stor markedsandel, forteller daglig leder i Lemken, Anthony van der Ley.

Satser på mekanisk ugrasbekjempelse

Lemken ønsker i stedet satse på mekanisk ugrasbekjempelse for å ruste seg for framtida. For to år siden kjøpte de opp Steketee, en nederlandsk redskapsprodusent som har spesialisert seg på redskaper for mekanisk ugrasbekjempelse.

Van der Ley sier Lemken har opplevd økende etterspørselen etter mekanisk ugrasbekjempelse, og at Steketee har intelligent kamerateknologi som Lemken vil videreutvikle. Dette skaper muligheten til å kombinere mekanisk ugrasbekjempelse med for eksempel flekksprøyting.

Horsch i Norge

Norwegian Agro Machinery er importør av Lemken-produkter i Norge. De importerer også Horsch.

– Vi forholder oss til at Lemken legger ned produksjonen av sprøyter. Norwegian Agro Machinery tilbyr også sprøyter fra Horsch og vi kommer til å satse videre på det, sier produktsjef på redskap i Norwegian Agro Machinery, Ole Morten Thoresen.

Powered by Labrador CMS