De to gründer-søstrene Thrine og Ine øverst i traktoren. Juryen for Bygdeutviklingsprisen i N-Trøndelag fremst. Foto: Ellen Vie
De to gründer-søstrene Thrine og Ine øverst i traktoren. Juryen for Bygdeutviklingsprisen i N-Trøndelag fremst. Foto: Ellen Vie

Traktorpikene til topps?

Traktorpikene fikk bedriftsutviklingsprisen i landbruket for N-Trøndelag i 2016. I morgen kan de vinne den nasjonale prisen på 250 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Innovasjon Norge deler hvert år ut bedriftsutviklingsprisen i landbruket (tidligere Bygdeutviklings­prisen). Vinnerne i hvert fylke får 50 000 kroner og er automatisk kvalifisert til finalen i kampen om den nasjonale prisen på 250 000 kroner. Hvem som vinner den store potten blir avslørt i den norske ambassaden i Berlin i morgen, torsdag, i samband med Internationale Grüne Woche.

To søstre bak suksessen

Nord-Trøndelags bedriftsutviklingspris i landbruket gikk i 2016 til Traktorpikene AS, kan vi lese i Fylkesnytt fra N-Trøndelag. Bak bedriften står de to søstrene Thrine og Ine fra Grong kommune. Thrine Bye Heggum er odelsjente og bor på Heggum gård i Grong. På gården drives det med kornproduksjon, utleie av laksevald og Inn på tunet i liten skala. Det er også smådyr og hester på garden. Kompanjong er søster Ine Rossetnes. Hun driver nå egen gard i samme bygd. Der er virksomheten grasproduksjon, lakseturisme, kraftproduksjon og Inn på tunet.

Smart og praktisk på samme tid

Bakgrunnen for forretningsideen var et savn av arbeidsklær som kvinner kunne jobbe og bevege seg i og samtidig ta seg bra ut. Thrine Bye Heggum og søsteren Ine Bye Rossetnes tok denne utfordringen og utviklet sin egen kleskolleksjon med arbeidsklær.

«Traktorpikene AS har fylt et behov i markedet med å tilby fargerike arbeidsklær for kvinner. Konseptet gir mulighet til å profilere kvinners deltakelse i landbruket og er et bidrag til å øke kvinners status i næringa.. Etableringen av Traktorpikene AS er et godt eksempel på hvordan unge kvinner kan utvikle sin egen spennende arbeidsplass med utgangspunkt i landbruket, heter det i juryens begrunnelse.