Överum og Kongskilde blir NH

Endelig avslører A-K at de skal ta inn jordarbeidingsutstyr i New Holland-farger.

Publisert Sist oppdatert

Allerede i 2016 kjøpte New Holland opp Kongskilde. Det danske selskapet eide fra før svenske Överum. Høsten 2017 ble det klart at A-K Maskiner skulle begynne å føre graslinja til Kongskilde, og at både gras- og jordarbeidingsutstyr fra Pöttinger endte hos Akershus Traktor.

Nå kommer også jordarbeidingsutstyret fra Danmark og Sverige inn hos A-K, men ikke i Överum-blått eller Kongskilde-rødt, men i New Hollands farger og med deres logo.

Fra før har A-K jordarbeidingsutstyr fra Amazone og Pottila, og vil blant annet nå føre plog både fra New Holland (Överum) og Amazone.

- Både New Holland og vi vil ha en så komplett linje som mulig når det kommer til jordarbeiding, sier direktør i A-K, Erik Grefberg.

Grefberg forteller at de vil få i gang salget av disse redskapene så fort som mulig, helst før sommerferien, men bemerker at det er mye administrativt som skal på plass først.

A-K-sjefen forteller også at A-K har begynt å føre gressvogner fra danske Thyregod som skal gå sammen med Kongskilde-snittere. De første vognene er allerede solgt.