Nå blir det mer norsk kjøtt på tallerkenen i Nordsjøen
Aker BP vil øke andelen norsk kjøtt fra skarve 25 prosent i dag til 75 prosent framover.
Det blir servert rundt 400 000 tallerkener med varm mat til lunsj og middag hvert eneste år på offshore-anleggene til Aker BP. En økning fra 25 prosent til 75 prosent er dermed ikke helt ubetydelig.
Internt forslag fra tillitsvalgt
- Kvaliteten på norsk kjøtt er god, og vi syns det er viktig å støtte den norske bonden med dette tiltaket. I tillegg vet vi at norsk kjøtt ligger lavest i hele Europa på antibiotikabruk. Det er bærekraft i å bruke lokale leverandører, og ikke minst er det fint å sørge for at vi har leveransesikkerhet når kjøttet leveres lokalt, sier Georg Vidnes, direktør for drift i Aker BP.
Ideen om å øke andelen norsk kjøtt kommer fra Stian Blom, som er hovedtillitsvalgt i SAFE i Aker BP.
Gardbrukeren er hjørnesteinen
Det er Fatland, Jæder og Prima som er leverandører av de norske råvarene, mens det er forpleiningsselskapet ESS som står for serveringen. Sistnevnte sier i pressemeldingen at de ser på dette som en satsning på norsk matproduksjon og verdiskapning for norsk landbruk og matindustri.
- Den norske bonden er hjørnesteinen i matforsyningsnettverk vårt, og vi er stolte av å kunne være med å løfte dem og deres produkter ut til våre spisegjester offshore, sier Ivan Vågstøl, General Manager Offshore i ESS.