Det er det intramuskulære fettet som gjør wagyu-kjøttet så ettertraktet. Foto: colourbox.com

Biff til 6000 kroner kiloet

Tysvær-bonden Svein Ove Hundsnes selger wagyu-kjøtt til restaurant som tar seks kroner per gram for delikatessen, skriver NRK Rogaland.

Publisert

Den japanske kvegrasen Wagyu leverer verdens dyreste kjøtt. På det meste kan prisen kom opp i 16 000 kroner kiloet. Det er den ekstreme fettmarmoreringa som gjør kjøttet så eksklusivt.

Tysvær-bonden har nå 24 wagyu-dyr på båsen og ser meget lyst på framtida, skriver NRK.

Den eneste ulempen er at oksene tar 30 måneder på å bli slaktemodne, mens NRF-okser bare trenger 18 måneder. Til gjengjeld får Hundsnes fire ganger så mye betalt for en wagyu-okse til slakt som for en NRF-kollega.

Les hele artikkelen hos NRK Rogaland

Powered by Labrador CMS