Foto: Norges Bygdekvinnelag/NorskTradisjonsmat.no

Ingen jul uten medister

16. desember: Som sauen har også grisen en viktig plass i julemattradisjonene våre her til lands, og for mange er medister en viktig del av julemiddagen.

Publisert

Medisterkaker, julepølse, sosisser, knakkpølse – medister kommer i mange former i jula. I mange norske hjem er derfor medister å finne både middagsbordet julaften, på buffeten i romjula og til julefrokosten hos noen.

Har du lyst til å lage medisterfarsen selv, finner du oppskrift på det hos NorskTradisjonsmat.no. Som skikkelig medister tar denne oppskriften utgangspunkt i svinekjøtt og småflesk og kommer fra Østre Grue Bygdekvinnelag. Du kan bruke den både til medisterpølser og medisterkaker.

Ingen jul uten medisterkaker
#ingenjulutenbonden

#ingenjulutenbonden

  • I år teller vi ned til jul med taggen #IngenJulUtenBonden 
  • I en artikkel hver dag fram mot jul løfter vi fram ulike måter at bonden og bondens produkter bidrar til den gode julefølelsen
  • Vi oppfordrer også andre til å bruke taggen #ingenjulutenbonden i sosiale medier for å vise hva bonden betyr for julefeiringa, enten du bor på bygda eller i byen

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS