Bok om klokketårn i Hedmark
Nå foreligger det ei bok om matklokketårnene på de brede bygdene på Hedmarken.
I 2016 kunne vi fortelle om arbeidet med å registrere alle klokketårnene i Hedmark. Registreringsarbeidet har i sin tur ført til ei bok hvor du kan lese beskrivelsen og se bildene av de ca. 400 registrerte klokketårnene.
Du får også med deg en oversikt over de ulike stilartene og historier knyttet til matklokketårnene. Boka kan du kan laste ned gratis her.
En kilde til inspirasjon
Det var Fylkesmannen i Hedmark som i sin tid satte i gang registreringsarbeidet, men som Fylkesmannen i Innlandet nå har fått æren av å lansere.
– Vi håper arbeidet med registrering og resultatet i form av boka kan være til inspirasjon for eierne av klokketårn. Noen tårn trenger vedlikehold og andre full restaurering. Å ringe i gardsklokka i høytider som jul og pinse er tradisjon i flere områder. Vi oppfordrer til å spre denne tradisjonen, sier Elisabeth Seip og Karoline Finstad Vold ved Fylkesmannen i Innlandet til Fylkesnytt.
Mange bidragsytere
Nå er det ikke bare Fylkesmannen som har vært involvert i arbeidet, men også historielag, foreninger, Domkirkeodden, studenter og andre har bidratt. En viktig del av arbeidet har vært tett kontakt med eierne og i 2017 ble alle eiere og andre interesserte invitert til seminar.
Arbeidet med registreringen er støttet av Norsk Kulturråd, Riksantikvaren, Fylkesmannen i Hedmark og Hedmark fylkeskommune.