Epler sto for 86 prosent av fruktproduksjonen i fjor, men opplevde likevel en nedgang fra 2016. Foto: colourbox.com

Mindre frukt og bær i 2017

I fjor ble det høsta 12 300 tonn bær og 14 800 tonn frukt, noe som er to prosent mindre enn året før.

Publisert

Den totale bæravlinga besto i all hovedsak av jordbær og bringebær, med respektive 69 og 24 prosent, melder Statistisk sentralbyrå.

Epler utgjorde 86 prosent av fruktproduksjonen, mens plommer og moreller sto for åtte og fire prosent.

Grønnsaker opp

Produksjonen av grønnsaker på friland og veksthus ble i fjor beregna til 200 000 tonn, en økning på 567 tonn fra året før. 169 400 tonn grønnsaker ble tatt på friland, mens 30 700 tonn ble høsta i veksthus. Frilandsproduksjonen gikk ned med 213 tonn fra 2016 til 2017. Produksjonen i veksthus økte imidlertid med 780 tonn.

Gulrot utgjorde 28 prosent av totalavlinga på friland, mens kepaløk og hvitkål sto for henholdsvis 14 og 11 prosent. Halvparten av produksjonen i veksthus besto av agurk. Tomat sto for 34 av avlinga «innomhus».

Powered by Labrador CMS