Globus snøfreser ferdig montert i produksjonslokalene på Jæren.
Globus snøfreser ferdig montert i produksjonslokalene på Jæren.

Her triller de første Globus-freserne ut fra fabrikken på Jæren

Herde Industrier skulle flytte produksjonen av Globus til Jæren fra nyttår av, men allerede nå er de første snøfreseren klare.

Publisert

Ryktene ville ha det til at de første Jær-produserte snøfreserne fra Globus var i ferd med å trilles ut av fabrikken tidligere denne måneden, så vi tok en telefon til Herde Industrier.

– Ja, vi er godt i gang med sveising og montering av Globus snøfresere på Jæren, bekrefter Roy Inge Haugstad, driftsleder for Herde Industrier.

Tjuvstartet med to måneder

– Vi flyttet produksjonen allerede i november for å ta igjen kundeordrer, sier han.

Det kunne de gjøre etter at Herde Industrier i høst kjøpte opp Underhaug. De hadde et ekstra produksjonslokale som de kunne ta i bruk nesten umiddelbart. Dermed var det bare å kaste seg rundt og framskynde både flytting og produksjon.

Alle ansatte ved fabrikken i Brumundal har fått tilbud om å være med over til Jæren, men ingen har takket ja.

– For å få i gang produksjonen har vi derfor samlet folk fra de tre andre Jær-bedriftene i Herde, det vil si Reime & Co, Underhaug og Landbruk & Maskin, sier Haugstad.

I tillegg skal bl.a. Håvard Schiager, som har vært daglig leder i Globus, være med videre fram til sommerferien for å sikre at kompetansen på Globus-produktene blir videreført.

Starter med snø, jord følger etter

De første Globus-produktene som ser dagens lys på Jæren er altså snøfresere samt sandstrøkasser.

– Det er det som er midt i sesongen nå, og vi har egentlig blitt reddet litt ved at vintersesongen ikke er kommet skikkelig i gang ennå, sier Underhaug.

Rett etter nyttår skal de derimot i gang med jordutstyr. Da blir det først tromler, deretter skal de produsere steinutstyret.

– Vi er nå klare til å produsere både snø-, stein- og jordprodukter i Herde Industrier på Underhaug, sier Haugstad.

Powered by Labrador CMS