Gjødselvogn fra Pichon sett i miljø med svart driftsbygning og melkekyr i bakgrunnen.
De minste vognene i Pichon SV-serien skal være bygd for å handtere krevende terreng.

Pichon utvider SV-serien

Nye SV6, SV8R og SV10 fra Pichon skal fylle tomrommet som har vært i SV-serien i markedet for husdyrgjødselvogner under 12 kubikkmeter.

Publisert

De nye modellene er på 6600 liter, 8500 liter og 10 000 liter. 

Husdyrgjødselvognene i Pichon SV-serie er vakuumvogner med fullgalvanisert kropp. Gjødselvognene er utstyrt med iControl styringssystem med bare joystick eller joystick i tillegg til en sju tommer stor terminal med berøringsskjerm for økt nøyaktighet.

Flust av ekstrautstyr

Av mulige ekstrautstyr finner vi blant annet system for regulering av dekktrykk, turbofyller, slangeoppbevaring opptil 200 mm diameter, verktøyskap og vanntank med såpedispenser, sentralsmøring, fylleluke på toppen for ekstern fylling, tankblander, småsteinutskiller, fjæret drag og ekstra strøk med lakk.

Gjødselvogna Pichon SV6 ute på jordet
Minstebror SV6 har like rikt utvalg av ekstrautstyr som sine større slektninger.

SV-serien kan utstyres med slangebom med og uten slepsko, grasnedfeller med skjær eller sortjordsnedfellere med skåler eller tenner.

Utstyr for kupert terreng

Alle vognene fra SV12R og nedover har enkel aksling. Disse kan utstyres med forskyving av akslingen forover og bakover for å sikre best mulig vektoverføring.

 Alta-systemet (Altitude Assist) er en annen finurlig innretning, som ved hjelp av et samarbeid mellom en gyro og iC7S-terminalen automatisk skal sjalte mellom to sugerør montert forrest og bakerst i tanken. Dette skal kunne sikre fullstendig tømming av tanken og jevn spredning under intet mindre enn "alle typer skråninger", i følge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS