Steinar Vikse med GPS-utstyr fra Fieldbee i hånden.
Men Vikse Maskin og Service AS trapper ikke ned på bruktsalget.

Ny maskinimportør på Sørvestlandet

Vikse Landbrukssalg AS satser på import og salg av landbruksprodukter, spesielt innen presisjonslandbruk og gjødselhåndtering.

Publisert

Steinar Vikse, som driver Vikse Maskin og Service AS i Sveio, har opprettet foretaket Vikse Landbrukssalg AS, som driver med import og salg av landbruksprodukter.

Morselskapet Vikse Maskin og Service AS har til sammen fire ansatte.

Etter å ha kjøpt og solgt brukttraktorer i en årrekke skulle tilfeldighetene ha det til at Vikse Maskin og Landbruk fikk agentur på Fieldbee GPS nå i vinter. Datterselskapet som skulle ta seg av salg ble opprettet. Dette fikk ballen til å rulle.

Presisjon og gjødsel

Vikse Landbruksalg AS er ikke bare importør og selger av GPS og sporfølgerutstyr fra Fieldbee, de har også en rekke andre produkter. De har gjødselutstyr og fullfôrblandere fra HiSpec. Kalk- og gjødselutstyr kommer fra Agrispread.

Videre har de utstyr for jordarbeiding og landskapspleie fra Aardenburg Maschinery og utstyr for lagring og oppbevaring fra Fledbag. I tillegg har de gjødselutstyr fra Storth. Dette gjelder også luftomrørringssystemet.

Målet er å skape arbeidsplasser

Ut over dette selger de Pronar grasutstyr for BSG Maskin AS på Dovre, og gjødselutstyr for Teigum AS.

– Vi tror markedet har godt av en ny aktør, det begynner å bli forferdelig dyrt å skulle handle nytt, sier Steinar Vikse.

Vikse holder til på Sveio utenfor Haugesund.

Powered by Labrador CMS