Møkk med HarvestLab

HarvestLab 3000 har nå kommet med en gjødselmodul som skal måle næringsinnholdet i møkka.

Publisert

HarvestLab har tidligere vært tilgjengelig for å måle næringsinnholdet i gras og mais. Sensoren kan blant annet monteres på tuten på finsnittere, og analyserer da graset og maisen via grasstrømmen. Nå får du også muligheten til å måle næringsinnholdet i møkka. Sensoren samler data 4000 ganger i løpet av et sekund. Systemet kan monteres på alle møkkvogner så lenge det har et flowmeter som sender signal i 12 volt.

Skulle du ønske å variere mengden nitrogen, fosfor eller kalium innad i et skifte, kan systemet benytte ei tildelings fil. Da vil sensoren sammarbeide med GPS-antenna på traktoren (John Deere) slik at du får økt eller redusert mengden på et bestemt sted på jordet.

HarvestLab 3000 med gjødselmodul måler innhold av nitrogen, fosfor og kalium. Den er godkjent for biorest, kumøkk og grisemøkk. Hvis du du sprer møkk med en John Deere traktor med autopower, vil systemet sørge for å øke eller redusere farten avhengig av for eksempel ønsket nitrogenmengde per dekar. Dette kan også gjøres på en traktor fra andre produsenter, men da må du regulere hastigheten selv ut fra hva systemet forteller. HarvestLab 3000 kan benytte seg av traktorens Isobus-system.

Even Kristian Mangerud i Felleskjøpet sier de nå er i gang med testing av systemet for å være sikre på at algoritmen fungerer på norske forhold. Han legger til at systemet allikevel er tilgjengelig dersom noen ønsker det.

Powered by Labrador CMS