Orkel Compactor MP2000 i drifta i Kina. Foto: Orkel
Orkel Compactor MP2000 i drifta i Kina. Foto: Orkel

Orkel vil vokse i utlandet

Nå får de 16 millioner kroner i støtte for å gjøre nettopp det.

Publisert

Orkel har fått støtte til et prosjekt de har halt «Markedsdrevet integrert produkt- og produksjonsutvikling for rask internasjonal vekst». Midlene kommer fra Forskningsrådets BIA-program, som står for Brukerstyrt Innovasjonsarena.

Salg og service på nett

Med flere kunder i utlandet, og noen så langt unna som Kina, er salg og service via Internett blitt stadig viktigere for Trøndelagsbedriften. Målet med prosjektet, som skal gå over fire år, er da også å digitalisere salg og service av kompaktoren. For å bistå med dette har de blant annet fått med seg Sintef og NTNU.

160 søknader kjempet om BIA-midlene på 483 millioner kroner. 46 prosjekter fikk støtte. Orkel var en av dem.

Søkt og fått før også

Det er ikke første gang Orkel har fått midler fra dette programmet. Tidligere har de fått tildelt 11 millioner kroner sammen med Skala Fabrikk, SINTEF og NTNU for et prosjekt kalt «Bærekraftig internasjonalisering for norske produsenter av verdensledende landbruksteknologi».

Dette er ifølge prosjektbeskrivelsen et samarbeid om å utvikle mer effektive løsninger for norske produsenter i landbrukssektoren som vil satse i et globalt marked. Dette prosjektet ble startet i 2015 og skal avsluttes i år.

Orkel har i det hele tatt vært dyktige på å utnytte muligheter for offentlig støtte. I fjor fikk de 100 000 kroner i kommunal støtte fra næringsfondet i Orkdal for å delta på Agritechnica.

Powered by Labrador CMS