Kategorilederne Bård Svarstad og Hans Petter Eik, samt maskinsjef Dagfinn Sand søker nå etter nye kollegaer.
Kategorilederne Bård Svarstad og Hans Petter Eik, samt maskinsjef Dagfinn Sand søker nå etter nye kollegaer.

FK satser tyngre på presisjonslandbruk

Felleskjøpet har i mange år satset tungt på presisjonslandbruk. Nå omorganiserer de toppen av maskindivisjonen og oppretter en egen kategorileder for presise bønder.

Publisert

Felleskjøpet Agri deler nå maskindivisjonen inn i tre; traktor, redskap og presisjonslandbruk. Gjermund Tømte, som fram til nå har vært produktsjef på traktor, får ansvaret for presisjonslandbruk, en oppgave Bård Svarstad har skjøttet i mange år ved siden av jobben som produktsjef for John Deere høstemaskiner. Presisjonslandbruk utviklet seg enormt, fra kun å være GPS og autostyring til å bli et omfattende hjelpemiddel i nær sagt alle ledd av produksjonen. Felleskjøpet mener derfor at dette fagfeltet krever en dediekert person for å gi forhandlere og kunder nødvendig støtte. Svarstad blir kategorileder John Deere mens Hans Petter Eik er kategorileder redskap. Endringene innebærer også jakt på to nye medarbeidere.

- Vi styrker staben med én person, men søker nå etter produksjefer for traktor og redskap. Dette er jobber som bør være av stor interesse for maskininteresserte, reklamerer Svarstad.

Også A-K maskiner tar konsekvensen av økt interesse og konkurranse innen presisjonslandbruk, og har nylig lyst ut en ledig stilling som produktsjef presisjonsstyring og GPS.