Ved å flytte rundt på hønsehuset har hønene alltid tilgang til fersk beitemark.

Hønsehus på hjul

Norsk fjørfelag forteller om den svenske eggprodusenten Sofia Nilsson som har funnet ut at et mobilt hønsehus er tingen for hennes 218 høner.

Publisert

Ved å flytte hønsehuset fra en del av garden til en annen, får hønene stadig nye beitemarker, som til alt overmål blir godt gjødsla.

Kryper under husvogna

Hønsehuset står stødig på fire hjul og det er så god bakkeklaring, slik at hønene raskt kan komme seg i sikkerhet dersom rovfugl eller rev skulle fatte interesse for eksperimentet. Artikelbilder

Vinterisolert

Sjølve huset er sju ganger fire meter og er bygd på et kraftig stålchassis. Det er isolert for å klare av vinteren. De 218 hønene har både innlagt vann og el.

Sand i badebalja

Hønene er vaktsomme og er hele tida orientert om hvor de andre befinner seg. Dessuten er de to haner som passer på og betjener hønsene. Midt i det inngjerdede området er det en badebalje av plast, som har tilhørt barnene, hvor hønene tar sitt daglige sandbad.

Eggproduksjon hovednæring?

Hønene er verpehybrider av familien Bovans. Sjøl om eggproduksjonen kanskje i framtida blir familiens satsingsområde, er det korn- og erteproduksjon som utgjør gardens hovedinntektskilde i dag.

Se video: Hönshus på hjul ger trivselpoäng och ägg i retur

Powered by Labrador CMS